Andalusië Anders

exclusieve rondreizen op maat door Andalusië 

 

Stadsgidsen Andalusië

Bent u op eigen gelegenheid in Andalusië en wilt u enige uren gebruik maken van een specialist om u wegwijs te maken in een stad of een uitleg te geven in een van de belangrijke monumenten. In Granada, Málaga en Sevilla leven en werken onze gediplomeerde stadsgidsen. In deze drie belangrijke steden van het zuiden heeft Andalusië Anders een Nederlands sprekende expert, die u zal verassen met historische kennis, wetenswaardigheden en vooral passie voor hun beroep. U kunt direct een van onze gidsen via de mail berichten en zij of hij zal zo snel mogelijk antwoorden.

Granada

Als muren konden spreken. Dat geld letterlijk voor het Alhambra. De caligrafie van de gips-decoraties in het monument bevat een rijkdom aan geschreven tekst dat bewaard is gebleven uit de middeleeuwen. Het is eigenlijk een boek, die Berthus voor u zal openen en lezen en u zult merken dat er heel veel tussen de regels staat geschreven.

Granada bied echter veel meer zoals de grafkapel van de Katholieke Koningen waar Ferdinand van Aragon en Isabel van Castilië liggen begraven evenals hun dochter en schoonzoon Johanna de Waanzinnige en Filips de Schone; de ouders van Karel V. In opdracht van Karel V is de inmense Kathedraal gebouwd, zeker ook een bezoek waard met uw ervaren gids Berthus. Of een wandeling door de Moorse wijk Albaicín met haar kleine, maar interessante verscholen monumenten en prachtige vergezichten naar het Alhambra en de

Sierra Nevada met haar besneeuwde toppen.

Andalusië Anders kijkt met u mee.

 

Contact uw gids voor Granada Berthus de Boer: berthusdeboer@yahoo.es

Sevilla

De gotische Kathedraal van Sevilla is gebouwd op de plek van de hoofdmoskee uit de 12e eeuw, de Almohaden tijd. De binnenplaats en de minaret zijn nog uit die periode. Het immense interieur imponeert, maar gaat leven als u de details en anekdotes ervan te horen krijgt van Giel of Toine: het “stripverhaal” van het vergulde hoofdaltaar, het mysterie van het graf van Columbus, de achtergrond van de naam Santiago Matamoros of... Sevilla heeft natuurlijke veel meer te bieden met het schitterende Alcazar-paleis en haar historische tuinen, de imponerende grootsheid van de binnenstad, de Santa Cruz wijk, het Plaza de España en de vele renaissance Paleizen. Ontdek met Andalusië Anders de details 

 

Contact uw gidsen voor Sevilla Giel Rutten: gjprutten@gmail.com

of Toine Luksenburg: tluksenburg@hotmail.com

Malaga

De havenstad Málaga heeft een eeuwenoude geschiedenis. Op een wandeling door het centrum laat Arina u de lagen zien van haar historie: de Feniciërs, de Romeinen, de Moren en de Christenen. Het is dé museumstad met onder anderen het Picasso museum, de verzameling Carmen Thyssen, de dependance Pompidou en het museum van Russische Kunst. Het Moorse fort boven de stad, het schitterende stadspark, de nieuwe jachthaven en de grandeur van de stadsarchitectuur maakt de stad een must voor uw reis. Andalusië Anders brengt voor u de stad tot leven.

 

Contact uw gids voor Malaga Arina van Tetterode: klarinas@hotmail.com

Versión para imprimir | Mapa del sitio
Copyright: ANDALUSIE ANDERS, rondreizen op maat door Andalusië, 2017

Llamar

E-mail